Sykling til skolen og trafikksikkerhet

Våren er her og stadig flere elever ved Ulsmåg skole har funnet frem sykkel og sparkesykkel. FAU ønsker å oppmuntre flest mulig til å bruke alternativ til bil for å fremme aktivitet og redusere trafikk ved skolen.

Samtidig ønsker FAU å gi litt informasjon om sykling til skolen. Trygg trafikk gir mange gode tips og anbefalinger til hvordan vi kan bidra til at barna våre kommer til trygt frem til skolen og reduserer sjansen for uhell og ulykker. Dette kan man lese mer om i denne brosjyren.

Sykkeltrening under FAU sin Vårdag i 2016.

FAU ønsker også en dele en liten bekymring med foreldregruppen. Det meldes ganske ofte om sykling og bruk av sparkesykkel på en måte som er både skremmende for medelever og som skaper situasjoner som kan være farlige. Derfor vil vi anbefale alle som har barn som bruker sykkel og sparkesykkel til skolen om å ta en prat med sine barn om dette tema.

Til slutt vil vi også vise til det som står om sykling til skolen i skolens ordensreglement:

Foreldrene avgjør om elevene er modne nok til å sykle/bruke løpehjul til/fra skolen. Elever fra 5.klasse og oppover vil få opplæring og utstedt sykkelkort. Skolen anmoder foreldre om å vente til elevene har fått sykkelopplæring på skolen før de får lov til å sykle alene. Foresatte til elever på trinn 1.-4. er velkommen til å sykle sammen med barna til skolen. Bruk av løpehjul på skoleområdet er kun tillatt på anvist plass. Sykkelen må plasseres i sykkelstativene. Løpehjulene plasseres på anvist plass. Hjelm og beskyttelsesutstyr er påbudt!

En ny versjon av dette kommer til høsten som også inkluderer elektriske sparkesykler.

Mvh. FAU ved Anders Hopland (nestleder) og Liv Bolstad Hysing (leder)

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes